KSA Geraardsbergen bouwt!

Update 12: Dakwerken

Terwijl wij met de oudste leden van onze bond op groot kamp waren in Diksmuide zaten de dakwerkers zeker en vast niet stil. Toen we terugkwamen lag de dakbedekking er volledig op. Het enige wat er nog dient te gebeuren (aan het dak) is hier en daar een kleine afwerking!

Binnen enkele weken start ons nieuw kampjaar, wij met de leiding hopen alvast dat we het nieuwe lokaal in de loop van het volgend kampjaar kunnen gebruiken 😊.

Update 11: 2e groot Pastafestijn KSA Geraardsbergen

Graag nodigt KSA Geraardsbergen jullie uit voor de tweede editie van ons groot pastafestijn. De opbrengst hiervan gaat naar zowel onze dagelijkse werking als de kosten voor de afwerking van het nieuwe lokaal!

https://fb.me/e/2mkgsgSUX (link naar fb event)

Update 10: Start fase twee

Er komt opnieuw schot in de zaak, er werd gestart met de tweede fase van onze verbouwingswerken! Wie afgelopen weekend even langs de KSA-lokalen passeerde kon een nieuwe kraan zien staan. Deze zal gebruikt worden voor het plaatsen van de dakconstructie. Hieronder kunnen jullie enkele foto’s terugvinden. Vergeet zeker onze pagina niet te liken om op de hoogte te blijven van al onze werken.

Update 9: Afronden fase één!

De eerste fase van de grote verbouwingswerken zit erop!

Ons lokaal bestaat nu uit een stevige fundering, muren en een hele boel poutrels. Binnen enkele weken zal er gestart worden met de dakwerken waarna we hopelijk weer droog zitten en de “zwaarste” werken achter de rug zijn.

Vorige week hielden we onze sjorringverkoop, we verkochten maar liefst 95 bakken sjorring en meer dan 1000 mattentaarten! #bedankt

Update 8: Sjorring en mattentaartenverkoop

Onze sterke bouwvakkers van de Leeuwkes zijn al flink bezig geweest! De muren komen al héél hoog en het zal niet lang meer duren of de dakwerken kunnen ook beginnen! Die helmen zullen ze dus nog even nodig hebben!

Wil je deze ijverige jongens en meisjes helpen? Dat kan! Plaats nog snel je bestelling voor onze Sjorring en mattentaartenverkoop! Je kan kiezen uit:

  • Pakket met 3 mattentaarten en 2 Sjorringbiertjes aan €10
  • 4 mattentaarten aan € 7,5
  • Een sixpack Sjorring aan €12
  • Een bak Sjorringbier aan € 40

Haast je, want het is de laatste week dat je nog kan bestellen! Op 1 mei komt de leiding je bestelling dan brengen of kan je het zelf afhalen tussen 10u en 17u op onze KSA-terreinen.Bestellen kan via: https://www.ksageraardsbergen.be/event/sjorringverkoop/

De Leeuwkes, maar ook alle andere bannen zijn je dankbaar!

Update 7: eerstesteenlegging

De binnenmuren van het lokaal komen langzaamaan naar omhoog! Van Leeuwkeshoogte op dinsdag tot Aspirantenhoogte op vrijdag.

Om de verdere werken te bekostigen aan het nieuwe lokaal, trappen we deze avond onze Sjorringverkoop af! Nee, met sjorring bedoelen we niet een houten constructie die aan elkaar is gebonden met touw, maar wel ons eigenste KSA-bier! Zeker proeven dus!Alle info hierover vind je via deze link: https://www.facebook.com/events/843084759579724

Update 6: fundering + betonplaat

Deze week werd fase 1 van de opbouw van het nieuwe lokaal afgerond. De funderingen en de betonplaat werden gegoten en gepolierd, zo hebben we onmiddellijk een afgewerkte vloer. Volgende week staat de eerstesteenlegging op het programma. Enkele foto’s van dit alles kunnen jullie hieronder terugvinden.

Update 5: Start opbouw

Na een tijd van afbraak is de tijd van opbouw eindelijk begonnen! Door het barre weer van de afgelopen weken was er wat vertraging, maar deze week werd alles in gereedheid gebracht om de fundering te leggen: een kraan werd geïnstalleerd en het materiaal werd klaargelegd. Binnenkort volgen de rioleringswerken en het gieten van de betonnen grondplaat. Intussen zijn de fiscale attesten op komst voor iedereen die een gift deed aan onze crowdfunding. Hou dus zeker je brievenbus in de gaten!

Update 4: Crelan

Deze vrijdag, 5 februari, begint onze aannemer met de opbouw van ons nieuw lokaal. Intussen willen we jullie kennis laten maken met onze volgende sponsor: Crelan Foundation. Crelan Foundation ondersteunt maatschappelijk relevante en duurzame projecten die onze samenleving beter maken. En dat binnen drie categorieën: Cultuur & opleiding, gezondheid en milieu. We zijn blij dat we van hun €2000 mogen ontvangen. Dit geld zal specifiek gebruikt worden voor de opbouw van een nieuwe fanfare-opberging.

Update 3: Cera

Over enkele weken beginnen we aan de grond- en rioleringswerken van ons nieuw gebouw.

In tussentijd willen we van de gelegenheid gebruik maken om jullie kennis te laten maken met onze sponsors.

Deze week stellen we als eerste sponsor Cera voor. Zij ondersteunen ons project met een bedrag van 2.500 euro. We laten hen dan ook met plezier toe een kort woordje over henzelf mee te delen:

“Met zo’n 400.000 vennoten is Cera een van de grootste
coöperaties van België. We brengen mensen, middelen en
organisaties samen, bundelen krachten, nemen initiatieven en
realiseren projecten met een duidelijk doel: samen investeren
in welvaart en welzijn.”

Meer weten? Surf naar www.cera.coop

Update 2: Crowdfunding geslaagd!

Het resultaat van onze crowdfunding is binnen! Dankzij jullie steun haalden we geen €15000 op… maar wel €16.195

Bedankt aan al degene die een gift groot of klein hebben gedaan! Dankzij jullie zijn we we weer een stap dichter bij ons nieuwe lokaal!

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'KSA BOUWT 108% @Marcel Architecten €16.195/€15.000 €15.000 €16.'


Update 1: einde afbraakwerken

Op 17 oktober begonnen we met de afbraakwerken. Op de eerste afbraakdag moesten de betonnen platen langs het straat en het houtkot eraan geloven. Omdat we voor waren met onze planning werd op deze dag ook al het houtwerk in de garage en het Sloeberlokaal uit elkaar gehaald.

De week daarna werd de volledige garage gesloopt. De stoerste mannen van de leiding en het oudercomité haalden hun spierballen boven en met behulp van een sloophamer was er na enkele uren al geen sprake meer van muren. Intussen was er ander team bezig met het strippen van het dak van het Sloeberlokaal.

Vanaf week drie ging het wat minder vlug: de verstrengde coronamaatregelen zorgde ervoor dat we nog maar met maximum vier personen mochten samenkomen. Toch slaagden we erin om op twee weken het Sloeberlokaal tot op de grond af te breken.

De weken nadien waren vooral gevuld met opruimwerk: het weghalen van de klinkers, bomen weghalen, sjorbalken verleggen etc. Op 19 december konden we eindelijk zeggen: “de afbraakwerken zijn gedaan!”

Introductie

Vanaf november 2020 begint onze KSA aan een nieuw avontuur. We gaan namelijk een deel van onze lokalen vernieuwen!

Zo nemen we binnenkort afscheid van het Sloeberlokaal en onze opbergruimte. Meer zelfs: volgende week (op 17 oktober) beginnen we aan de eerste afbraakwerken. Maar niet getreurd, want in ruil zetten we een gloednieuw gebouw!

In dit nieuwe gebouw komen er twee nieuwe lokalen van ongeveer 30m² elk. Deze lokalen kunnen omgetoverd worden tot één groot lokaal door middel van accordeondeuren. Daarnaast zetten we nieuw sanitair en een grotere opbergruimte.

Hieronder kan je al eens kijken hoe het er allemaal zal uitzien!

Vrijwilligers gezocht!

Als leiding weten we dat het niet evident zal worden de komende maanden. Naast ‘den bouw’ hebben we natuurlijk ook nog onze zondagse vergaderingen. Ook tijdens de verbouwingen willen we nog steeds leuke spelletjes spelen en op kamp gaan. Dat alleen vraagt op zich de nodige energie van de leiding (zeker dit jaar). Daarom zijn we op zoek naar handige Harry’s die ons nu en dan komen helpen.

Wil jij ons helpen? Dan kan je via deze link je gegevens achterlaten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrcM8sDdZcN8VEES0SyHazklcrHgVKhkxOeQq8ZbfeHl6OFQ/viewform?usp=sf_link

Centjes!

We gaan eerlijk zijn. We hebben ook je financiële hulp nodig. Daarom lanceren we een inzamelingsactie waar we 15 000 euro mee willen ophalen. Jouw steun is dus broodnodig! We vragen je dan ook of je een gulle bijdrage wilt doen aan ons project.

Wist je trouwens dat je dit jaar 60% van je gift kan terugkrijgen via je belastingaangifte? Dat betekent dat als je ons 100 euro schenkt, je eigenlijk maar 40 euro betaalt! De enige voorwaarde is dat deze schenking meer dan 40 euro bedraagt en dat ze verloopt via KSA Nationaal.

Steunen kan via onderstaand rekeningnummer:

KSA Nationaal
BE98 7865 8704 5293
Vermelding ‘gift ksa geraardsbergen + je naam + jouw adres’

KSA Nationaal stuurt je dan een fiscaal attest die je in je brievenbus zal ontvangen.

We willen alvast Cera Coop bedanken voor hun gulle bijdrage en staan hun dan ook toe een kort woordje over henzelf mee te delen :

Met zo’n 400.000 vennoten is Cera een van de grootste coöperaties van België. We brengen mensen, middelen en organisaties samen, bundelen krachten, nemen initiatieven en realiseren projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

Marcel Architecten
Marcel Architecten

Blijf zeker deze pagina en onze sociale media volgen om op de hoogte blijven!