KSA Geraardsbergen bouwt!

Update 22: plaatsen van de rekken en materiaal in garage

In tegenstelling tot onze berichten op deze pagina hebben onze werken in onze nieuwe KSA-lokalen niet stilgelegen 🤩

Langs de buitenkant lijkt het alsof er nog niet veel vooruitgang is geboekt, maar langs de binnenkant loopt alles vlotter en vlotter. We hebben namelijk enkele maanden geleden nieuwe rekken geplaatst in onze garage om al onze tenten, kisten, tafelbladen, emmers, gasvuren… een mooi plaatsje te geven. Bijna wekelijks kan je de materiaalmeesters terugvinden in deze garage om alles op orde te zetten.

De komende dagen kan je op deze pagina lezen wat er nog allemaal is veranderd 🛠🧱🔩👨‍🔧‍👩‍🔧👀

Update 21: Plaatsen riolering en waterputten

Terwijl dat de Leeuwkes, Sloebers en Jongknapen hogere sferen verkennen met het kampthema ruimte, 🚀🪐 gaan we aan het lokaal de diepte in! De waterputten en de riolering worden namelijk geplaatst deze week!

Update 20: Plaatsen buitenisolatie

Binnenkort zal het wat warmer zijn in ons nieuw gebouw. We zijn namelijk begonnen met de wandisolatie!🌡️🥵Ondertussen werd er ook gewerkt aan de binnenwand van het materiaalhok. En wie dacht dat er alleen stoere mannen meehelpen, die heeft het mis! Ook onze stoere leidsters kunnen er wat van! 👷🏻‍♀️👷🏻‍♀️👷🏻‍♀️

Update 19: Afwerken dakisolatie

Afgelopen weekend werd er door de leden van de technische werkploeg de laatste hand gelegd aan het isoleren van de dakconstructie. Op het einde van de dag ging iedereen met zowel een jeukend als voldaan gevoel naar huis!

Graag willen we ook van de gelegenheid gebruik maken jullie uit te nodigen voor de 3de editie van ons Groot Stoempfestijn op zaterdag 5 maart 2022! Deze editie staat volledig in het teken van ons nieuw lokaal. Alle verdere informatie kunnen jullie terugvinden door op onderstaande link te klikken 😉

Stoempfestijn KSA Geraardsbergen – KSA Geraardsbergen

Update 18: 3 jobs, 3 teams!

Afgelopen zaterdag gingen de werken voort.

Het eerste team begon met de muurisolatie te plaatsen in het opberghok. Ondertussen bevond team twee zich in hogere sferen tijdens het plaatsen van de plafondisolatie.

Het derde team was het team van de voegers. Ze zijn intussen al enkele weken bezig, maar het einde is al bijna in zicht!

Update 17: Isoleren

Na een periode van plannen en tekenen, was het eindelijk weer tijd om verder te werken aan het lokaal!

De technische ploeg uit het Oudercomité plaatste een stalen structuur voor de rolpoort. Deze poort zal later geplaatst geworden. In de namiddag begonnen ze met de plaatsing van het dampscherm in het materiaalhok. Dat was veel plak-, puzzel- en snijwerk!

Terwijl begon een team van de leiding met het steken van dakisolatie in het fanfarekot en de opbergzolder. Op het einde van de dag kon er gesproken van een voldaan, maar vooral een jeukend gevoel!

Update 16: Plaatsen ramen

Het was druk vorige week aan ons nieuw lokaal! Op donderdag en vrijdag werden de ramen en deuren geplaatst. Zo zitten we toch al afgesloten van regen en wind!

In het weekend begonnen we met het voegen van alle binnenmuren. Een klusje waar we nog enkele weekends zoet mee zullen zijn!

Update 15: Afwerken bovenverdieping

Gisteren werd de laatste hand gelegd aan de verdieping boven de toiletten. Deze verdieping zal binnenkort dienen als opslagruimte en en zal ook de plaats zijn waar de verwarmingsketel komt. Daarnaast werden ook de inbouwwerken afgerond. We willen alvast de vrijwilligers van onze technische ploeg bedanken die de afgelopen weken veel tijd hebben gespendeerd om dit werk tot een goed einde te brengen. Wij, als leidingsploeg, zijn dan ook heel fier dat we op hen mogen rekenen! Zij mogen nu enkele weken welverdiend op rust want spoedig zullen de ramen en deuren geplaatst worden!

Update 14: Start elektriciteitswerken

Afgelopen zaterdag (16/10/2021) werd er door enkele vrijwilligers verder gewerkt aan ons nieuw lokaal. Er werd gestart met de elektriciteitswerken. We slepen enkele sleuven in de muur om hier daarna de elektriciteitskabels en verwarmingsbuizen in onder te brengen. Volgende week staat het vervolg op de planning en werken we de bovenverdieping (boven het toilet) verder af.

Update 13: Plaatsen bovenverdieping (technische ruimte)

Nu de dakwerken achter de rug zijn, is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken!

Na een tijdje te moeten wachten op ons materiaal, konden we dit weekend beginnen met het plaatsen van een verdieping boven de toekomstige toiletten. Enkele houtspecialisten van de leiding en oud-leiding hebben al een flink deel van deze klus vandaag kunnen klaren!

Over enkele weken zullen de ramen en deuren gestoken worden. In tussentijd kan onze technische werkploeg sommige klussen al klaren.

We houden jullie de komende weken alvast op de hoogte!

Update 12: Dakwerken

Terwijl wij met de oudste leden van onze bond op groot kamp waren in Diksmuide zaten de dakwerkers zeker en vast niet stil. Toen we terugkwamen lag de dakbedekking er volledig op. Het enige wat er nog dient te gebeuren (aan het dak) is hier en daar een kleine afwerking!

Binnen enkele weken start ons nieuw kampjaar, wij met de leiding hopen alvast dat we het nieuwe lokaal in de loop van het volgend kampjaar kunnen gebruiken 😊.

Update 11: 2e groot Pastafestijn KSA Geraardsbergen

Graag nodigt KSA Geraardsbergen jullie uit voor de tweede editie van ons groot pastafestijn. De opbrengst hiervan gaat naar zowel onze dagelijkse werking als de kosten voor de afwerking van het nieuwe lokaal!

https://fb.me/e/2mkgsgSUX (link naar fb event)

Update 10: Start fase twee

Er komt opnieuw schot in de zaak, er werd gestart met de tweede fase van onze verbouwingswerken! Wie afgelopen weekend even langs de KSA-lokalen passeerde kon een nieuwe kraan zien staan. Deze zal gebruikt worden voor het plaatsen van de dakconstructie. Hieronder kunnen jullie enkele foto’s terugvinden. Vergeet zeker onze pagina niet te liken om op de hoogte te blijven van al onze werken.

Update 9: Afronden fase één!

De eerste fase van de grote verbouwingswerken zit erop!

Ons lokaal bestaat nu uit een stevige fundering, muren en een hele boel poutrels. Binnen enkele weken zal er gestart worden met de dakwerken waarna we hopelijk weer droog zitten en de “zwaarste” werken achter de rug zijn.

Vorige week hielden we onze sjorringverkoop, we verkochten maar liefst 95 bakken sjorring en meer dan 1000 mattentaarten! #bedankt

Update 8: Sjorring en mattentaartenverkoop

Onze sterke bouwvakkers van de Leeuwkes zijn al flink bezig geweest! De muren komen al héél hoog en het zal niet lang meer duren of de dakwerken kunnen ook beginnen! Die helmen zullen ze dus nog even nodig hebben!

Wil je deze ijverige jongens en meisjes helpen? Dat kan! Plaats nog snel je bestelling voor onze Sjorring en mattentaartenverkoop! Je kan kiezen uit:

  • Pakket met 3 mattentaarten en 2 Sjorringbiertjes aan €10
  • 4 mattentaarten aan € 7,5
  • Een sixpack Sjorring aan €12
  • Een bak Sjorringbier aan € 40

Haast je, want het is de laatste week dat je nog kan bestellen! Op 1 mei komt de leiding je bestelling dan brengen of kan je het zelf afhalen tussen 10u en 17u op onze KSA-terreinen.Bestellen kan via: https://www.ksageraardsbergen.be/event/sjorringverkoop/

De Leeuwkes, maar ook alle andere bannen zijn je dankbaar!

Update 7: eerstesteenlegging

De binnenmuren van het lokaal komen langzaamaan naar omhoog! Van Leeuwkeshoogte op dinsdag tot Aspirantenhoogte op vrijdag.

Om de verdere werken te bekostigen aan het nieuwe lokaal, trappen we deze avond onze Sjorringverkoop af! Nee, met sjorring bedoelen we niet een houten constructie die aan elkaar is gebonden met touw, maar wel ons eigenste KSA-bier! Zeker proeven dus!Alle info hierover vind je via deze link: https://www.facebook.com/events/843084759579724

Update 6: fundering + betonplaat

Deze week werd fase 1 van de opbouw van het nieuwe lokaal afgerond. De funderingen en de betonplaat werden gegoten en gepolierd, zo hebben we onmiddellijk een afgewerkte vloer. Volgende week staat de eerstesteenlegging op het programma. Enkele foto’s van dit alles kunnen jullie hieronder terugvinden.

Update 5: Start opbouw

Na een tijd van afbraak is de tijd van opbouw eindelijk begonnen! Door het barre weer van de afgelopen weken was er wat vertraging, maar deze week werd alles in gereedheid gebracht om de fundering te leggen: een kraan werd geïnstalleerd en het materiaal werd klaargelegd. Binnenkort volgen de rioleringswerken en het gieten van de betonnen grondplaat. Intussen zijn de fiscale attesten op komst voor iedereen die een gift deed aan onze crowdfunding. Hou dus zeker je brievenbus in de gaten!

Update 4: Crelan

Deze vrijdag, 5 februari, begint onze aannemer met de opbouw van ons nieuw lokaal. Intussen willen we jullie kennis laten maken met onze volgende sponsor: Crelan Foundation. Crelan Foundation ondersteunt maatschappelijk relevante en duurzame projecten die onze samenleving beter maken. En dat binnen drie categorieën: Cultuur & opleiding, gezondheid en milieu. We zijn blij dat we van hun €2000 mogen ontvangen. Dit geld zal specifiek gebruikt worden voor de opbouw van een nieuwe fanfare-opberging.

Update 3: Cera

Over enkele weken beginnen we aan de grond- en rioleringswerken van ons nieuw gebouw.

In tussentijd willen we van de gelegenheid gebruik maken om jullie kennis te laten maken met onze sponsors.

Deze week stellen we als eerste sponsor Cera voor. Zij ondersteunen ons project met een bedrag van 2.500 euro. We laten hen dan ook met plezier toe een kort woordje over henzelf mee te delen:

“Met zo’n 400.000 vennoten is Cera een van de grootste
coöperaties van België. We brengen mensen, middelen en
organisaties samen, bundelen krachten, nemen initiatieven en
realiseren projecten met een duidelijk doel: samen investeren
in welvaart en welzijn.”

Meer weten? Surf naar www.cera.coop

Update 2: Crowdfunding geslaagd!

Het resultaat van onze crowdfunding is binnen! Dankzij jullie steun haalden we geen €15000 op… maar wel €16.195

Bedankt aan al degene die een gift groot of klein hebben gedaan! Dankzij jullie zijn we we weer een stap dichter bij ons nieuwe lokaal!

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'KSA BOUWT 108% @Marcel Architecten €16.195/€15.000 €15.000 €16.'


Update 1: einde afbraakwerken

Op 17 oktober begonnen we met de afbraakwerken. Op de eerste afbraakdag moesten de betonnen platen langs het straat en het houtkot eraan geloven. Omdat we voor waren met onze planning werd op deze dag ook al het houtwerk in de garage en het Sloeberlokaal uit elkaar gehaald.

De week daarna werd de volledige garage gesloopt. De stoerste mannen van de leiding en het oudercomité haalden hun spierballen boven en met behulp van een sloophamer was er na enkele uren al geen sprake meer van muren. Intussen was er ander team bezig met het strippen van het dak van het Sloeberlokaal.

Vanaf week drie ging het wat minder vlug: de verstrengde coronamaatregelen zorgde ervoor dat we nog maar met maximum vier personen mochten samenkomen. Toch slaagden we erin om op twee weken het Sloeberlokaal tot op de grond af te breken.

De weken nadien waren vooral gevuld met opruimwerk: het weghalen van de klinkers, bomen weghalen, sjorbalken verleggen etc. Op 19 december konden we eindelijk zeggen: “de afbraakwerken zijn gedaan!”

Introductie

Vanaf november 2020 begint onze KSA aan een nieuw avontuur. We gaan namelijk een deel van onze lokalen vernieuwen!

Zo nemen we binnenkort afscheid van het Sloeberlokaal en onze opbergruimte. Meer zelfs: volgende week (op 17 oktober) beginnen we aan de eerste afbraakwerken. Maar niet getreurd, want in ruil zetten we een gloednieuw gebouw!

In dit nieuwe gebouw komen er twee nieuwe lokalen van ongeveer 30m² elk. Deze lokalen kunnen omgetoverd worden tot één groot lokaal door middel van accordeondeuren. Daarnaast zetten we nieuw sanitair en een grotere opbergruimte.

Hieronder kan je al eens kijken hoe het er allemaal zal uitzien!

Vrijwilligers gezocht!

Als leiding weten we dat het niet evident zal worden de komende maanden. Naast ‘den bouw’ hebben we natuurlijk ook nog onze zondagse vergaderingen. Ook tijdens de verbouwingen willen we nog steeds leuke spelletjes spelen en op kamp gaan. Dat alleen vraagt op zich de nodige energie van de leiding (zeker dit jaar). Daarom zijn we op zoek naar handige Harry’s die ons nu en dan komen helpen.

Wil jij ons helpen? Dan kan je via deze link je gegevens achterlaten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrcM8sDdZcN8VEES0SyHazklcrHgVKhkxOeQq8ZbfeHl6OFQ/viewform?usp=sf_link

Centjes!

We gaan eerlijk zijn. We hebben ook je financiële hulp nodig. Daarom lanceren we een inzamelingsactie waar we 15 000 euro mee willen ophalen. Jouw steun is dus broodnodig! We vragen je dan ook of je een gulle bijdrage wilt doen aan ons project.

Wist je trouwens dat je dit jaar 60% van je gift kan terugkrijgen via je belastingaangifte? Dat betekent dat als je ons 100 euro schenkt, je eigenlijk maar 40 euro betaalt! De enige voorwaarde is dat deze schenking meer dan 40 euro bedraagt en dat ze verloopt via KSA Nationaal.

Steunen kan via onderstaand rekeningnummer:

KSA Nationaal
BE98 7865 8704 5293
Vermelding ‘gift ksa geraardsbergen + je naam + jouw adres’

KSA Nationaal stuurt je dan een fiscaal attest die je in je brievenbus zal ontvangen.

We willen alvast Cera Coop bedanken voor hun gulle bijdrage en staan hun dan ook toe een kort woordje over henzelf mee te delen :

Met zo’n 400.000 vennoten is Cera een van de grootste coöperaties van België. We brengen mensen, middelen en organisaties samen, bundelen krachten, nemen initiatieven en realiseren projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

Marcel Architecten
Marcel Architecten

Blijf zeker deze pagina en onze sociale media volgen om op de hoogte blijven!