Knapenleiding

Daaaag knapen 🙂

Jullie behoren nu tot de ouderen van de ksa en zitten waarschijnlijk al een tijdje in de ksa. Jullie zullen daardoor zeker al heel veel weten over jullie medeknapen, maar over jullie leiding weten jullie ongetwijfeld veel minder. Daarom stellen we deze graag hieronder eventjes voor!

Als eerst beginnen we bij Julie één van de vier leidsters bij de knapen. Het is haar tweede jaar in de leiding. Na haar eerste jaar bij de kleinsten, de leeuwkes 🦁 is het tijd voor de ouderen, de knapen dus. Eén van Julie’s favoriete bezigheden in de ksa is op kampverkenning gaan. Ze zorgt er dus voor dat alle hemen en weides vastgelegd worden. Je kan Julie dus altijd tegenkomen met het busje op weg naar een heem of in de mc donalds want ook eten is belangrijk. Wist je dat Julie ook nog een zus heeft in de ksa namelijk Margo bij de aspiranten. Verder studeert Julie aan de UGent Handelswetenschappen. Dus voor alle vragen op niveau kan je bij Julie terecht. Naast de ksa gaat Julie ook al eens graag iets gaan drinken en het liefste op een vrijdagavond.

We gaan verder met de jongste onder ons. Dit is Liza, Liza is dit jaar eerste jaar leiding. Ze zit in het zesde middelbaar in het College en studeert Latijn-moderne talen. Ze is het speciaal gevalleken in onze groep. Ze versterkt ons team sinds herfstweekend. Door corona hebben de aspiranten hun baspi (oefenen om leiding te worden) niet kunnen doen, daardoor hebben ze dit, dit jaar gedaan! En werden ze pas later leiding. En chance, want liza is daarom niet alleen een speciaal gevalleken; ze loopt u voorbij aan 200 km/h en ze zal er even snel staan voor onze knapen! Blij dat zij in ons team zit!

Nu hebben we één van onze mannelijk leiding, Brian (18j). Wist je dat Brian de oudste thuis is. Hij heeft wel 4 broers en 1 zus, ze zitten ook allemaal in de KSA. Brian kan je vaak vinden op zijn brommer. Hij heeft namelijk een passie hiervoor, hij doet niets liever dan hem verbouwen. De taak van Brian op de KSA is het maken van Trouw. Heb je leuke artikels of weetjes mag je hem zeker sturen.

De volgende en ook meteen laatste knapenleider is Yarne. Yarne is naast een fantastische leider, ook actief bij ”t Speelplein’ en een vaste verdediger bij zijn voetbalclub ‘Nederboelare’. Hij is nu al 2 jaar leiding bij KSA Geraardsbergen en denkt nog lang niet aan stoppen! Yarne is één van onze twee mannelijke leiders hier bij de knapen. Op school studeert Yarne STW in het Sint-Catharina College. Als je op zondag toekomt en je denkt, “goh, amai dat gras is hier properkes afgedaan”. Dit is namelijk dankzij Yarne. Hij is verantwoordelijk voor terreinen. Yarne amuseert zich enorm op zondag met ons en met de knapen!

We gaan verder met Lotte. Zij behoort al tot de meer ervarende leiding. Lotte is van beroep leerkracht kleuteronderwijs en tijdens de grote vakantie staat ze klaar voor de kinderen op speelplein Guustje. Lotte is ook zeer creatief en weet van elke plek er iets gezellig van te maken. Met haar erbij ben je zeker dat de spelletjes in goede banen worden geleid. Wist je dat Lotte na haar 7de jaar voor het eerst bij de +12 staat.

Als laatste hebben we Charlotte. Ons Charlotte is een leidster die er niet zo stoer uitziet, maar wel haar mannetje kan staan. Zeker naast haar 2 broers die ook in de leiding staan. Ze is de oudste van de groep dus met vragen over veel ervaring moet je bij haar zijn. Prikje hier, prikje daar ! Charlotte staat steeds in het Labo voor je klaar. Wist je dat het Charlotte haar 5de jaar bij de knapen is. Ze start zoals Lotte nu haar 8ste jaar in de leiding.

Voilà dit was de knapenleiding. Hopelijk kunnen we er dit jaar samen met jullie, knapen een superplezant jaar vol toffe activiteiten van maken!

Contactgegevens: