Jonghernieuwers

Als 15-16-jarige behoor je tot één van de oudste bannen, de ban die wij Jonghernieuwers noemen. Onze ban staat bekend voor de hechte vriendschapsbanden die er gevormd worden. Stilaan krijgen wij ook meer verantwoordelijkheid binnen de KSA. Zo wordt op financiële activiteiten onze medewerking gevraagd.

Op kamp zijn wij diegenen die de Knapen de kneepjes van het vak ‘Openluchtleven’ kunnen leren. Een vendelvuur maken is voor ons een piece of cake en onze vendelhoek is hét gezelligste hoekje van de hele kampweide.

Als Jonghernieuwer staat er al heel wat meer op het jaarmenu. Als voorgerechtje mag je onder het jaar zeker een Jonghernieuwerreis, een kerstfeestje en een dropping verwachten. Daarnaast is Groot Kamp, onze hoofdschotel, voor jou nog een groter avontuur. Voor het eerst mag je op 2-daagse en met wat geluk slaap je ‘s nachts onder een heldere sterrenhemel. Verder wordt dat op smaak gebracht met een dauwtrip, waar we kunnen genieten van een prachtige zonsopgang bij de geur van een zelfgebakken spekje. En als toetje, de kers op de taart: onze tweejaarlijkse trektocht, waar ook jullie voor de eerste keer op worden uitgenodigd. Deze keer laten we de Ardennen achter ons en werken we aan onze internationale bekendheid.

Kortom: Jonghernieuwer zijn is één groot avontuur, verspreid over 2 onvergetelijke jaren! SMAKELIJK!!