Dagboek Trektocht Hongarije

Published by Ines D'Hose on

Dag 1: 18/08/2022

Onze bus is goed vertrokken richting Hongarije. Eenmaal we aan ons huisje zijn, sturen we een nieuwe update! Voor nu (lees: de komende 19 uur 😅) verdwijnen we nog even in onze busbubbel. Tot in Visegrad! 🇭🇺

Dag 2: 19/08/2022

Na een vlotte busrit van 17u zijn we veilig aangekomen in ons huisje. Bedankt aan onze twee Belgische buschauffeurs en onze Oostenrijker “Herman” om ons veilig af te zetten.

Na ons huisje eens te inspecteren, hebben we snel onze rugzakken uitgepakt, onze zwemkledij aangedaan en zijn we verfrissing gaan opzoeken in de Donau rechtover ons huisje! Momenteel is het hier de warmste dag (41 graden in de zon).

Vanavond krijgen jullie nog een update! Vele groetjes, de Hongaarse trekkers.

Joehoe, hier zijn we weer! Deze avond heeft vendel 1 heerlijke broccolisoep en spaghetti bolognese gemaakt. Daarna hebben we een zeer leuke quiz gedaan waarbij we veel te weten zijn gekomen over Hongarije. Bijvoorbeeld: Hoeveel kruiden zitten er in het Hongaarse drankje ‘Unicum’? Op welk land is de Hongaarse vlag gebaseerd? Welke groente leren Hongaarse kinderen van kleins af aan uit het vuistje eten? Na al deze rondes waren team 1 en 6 gewonnen! Nu gaan we allemaal slapen, want er wachten nog avontuurlijke dagen op ons. Tot morgen! Groetjes, de Hongaarse trekkers

Dag 3: 20/08/2022

Vannacht hebben we een onweer mogen trotseren. Gelukkig hebben we enkel wat regen over ons heen gekregen. We stonden op… verrassing: nog meer regen! ☔️ Die kon ons helemaal niet stoppen, want er wachtte ons een heel leuk voormiddagspel (voorbereid door Marieke en Dries).

Al snel was het (na)middag. Broodmaaltijd – kleine spelletjes – oorlog & worst zijn enkele kernwoorden. Aan jullie om de invulling ervan te maken! We sloten de dag af met een gezellige wandeling in het plaatselijke dorpje met enge verhalen verteld door Louis.

Morgen staat de eerste activiteit op verplaatsing op ons te wachten! Tot dan en vele groetjes,

De Hongaarse Trekkers

Dag 4: 21/08/2022

De wekker liep vandaag reeds om 7u af.
Na een snel ontbijt en inspectie vertrokken we richting de bushalte.
Waar gaat de reis naar toe?

  • Paardrijden?
  • Minigolfen?
  • Aquaworld?

We werden verrast met de uitstap naar één van de grootste indoor waterparken van Hongarije.
Na een hele dag adrenaline en wat ontspanning in de sauna’s keerde onze reis terug naar het huisje.
Daar zijn er maar liefst 2 vendels aan de slag gegaan om het lekkere avondmaal te maken.
Rauwe kost! Wat heeft dat gesmaakt!
Morgen zal er iets typisch Hongaars gebeuren ….
Vele groeten
De Hongaarse trekkers.

Dag 5: 22/08/2022

Deze ochtend stonden we op en was er reeds een stevig ontbijt klaargemaakt door de leiding!

🥓+🍳–> lees: spek en eieren!

Na de opening en inspectie speelden we met z’n allen het spel van Tim en Lotte. Lange tijd leek team hartje te winnen, maar na een heuse inhaalrace bleek team driehoek toch de betere darters te hebben en ging lopen met de overwinning!🎯🥇

‘s Middags aten we onze croque-monsieurs buiten, aangezien we moeten profiteren van de momenten waarop het niet regent! 😉Na de middag liepen we de longen uit ons lijf om als eerste op ‘de stoel’ van Vlaanderen vakantieland te gaan zitten met een specifiek voorwerp. Zo moesten we onder meer een koekje, een lepel, een knikker, een ballon, … meenemen naar de verschillende locaties.📍 Van een superleuk namiddagspel gesproken!!🤩

We haastten ons terug naar het huisje, want daar hadden vier lokale ‘koks’ een overheerlijke Hongaarse maaltijd klaargemaakt! Smullen, smullen, smullen! 🤤

De avond sloten we af met een film en het voorlezen van jullie lieve berichtjes! En nu vlug gaan slapen, want morgen is het Tweedaagse!!

Groetjes, de Hongaarse trekkers

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, zittende mensen en binnen
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, zittende mensen, staande mensen en binnen
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, zittende mensen, staande mensen en binnen
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en binnen

Dag 6: 23/08/2022

Vandaag vertrokken we na een stevig ontbijt naar de bus die ons afzette in het dorpje Dömös.
Na snel nog een mooie groepsfoto (toen we er nog goed uitzagen 😉) vlogen we er meteen in en volgden we de route wit/groen/wit.
Na eventjes zoeken en enkele omleidingen wachtte ons het echte werk: De Rám-Szakadék. Dit is een wandelroute met veel avontuur tussen de rotsen en de watervallen. Een pittige tocht maar wat hebben we er allemaal dubbel en dik van genoten.
Na ongeveer 10 km klimmen, kwamen we aan op onze mooiste beloning: het uitzicht over het hele gebergte van Dona-Ipoly National Park.
De tocht eindigde met het snel opzoeken van onze kamer en dit voor een verfrissende douche en een heerlijk avondmaal (schnitzel met frietjes en rauwe groentjes).
We sloten de dag af met enkele “rustige” spelletjes om daarna snel in onze zachte bedjes te kruipen.
Groetjes
De Hongaarse trekkers

Dag 7: 24/08/2022

Vandaag werden we wakker in een andere omgeving dan normaal. Na een heel stevig ontbijt van gefrituurde lokale specialiteiten, vulden we onze rugzakken voor de terugreis. De terugweg was pittiger dan verwacht, maar als echte Hongaarse trekkers slaagden we er in om het stadje Dömös te bereiken. Helaas zaten de weergoden tijdens de tocht niet mee. Het werd meer glijden van de berg dan stappen van de berg. Heelhuids en kletsnat bereikten we na 48h ons startpunt. Na zo een tweedaagse moesten de maagjes weer sterk gevuld worden. Een ideale job voor vendel 5! s’ Avonds leerden we elkaar beter kennen aan de hand van het kringspelletje ‘citroen citroen‘ waar je situaties voorlegt aan de hele bond. Om de avond af te sluiten lazen we gezellig samen jullie berichtjes voor!

Met vele groetjes De Hongaarse trekkers

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen en staande mensen
Kan een afbeelding zijn van 12 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, zittende mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, boom, mist en natuur

Dag 8: 25/08/2022

Opstaan!!! De leiding maakte de leden wakker om 6u30.

Zo trainen we jullie kinderen al op het vroeg naar school gaan voor volgende week. Snel ontbijten, afwassen, rugzak maken en weg. Want: waterski!

Wauw wat was dit spannend! Met bange hartjes gingen de eersten onder ons van start. Knieboard, ski’s of zelf voor de durvers: wakeboard.

Na eventjes oefenen kon bijna iedereen een rondje, of zelfs meer 😉 rond de vijver gaan. De spierpijn zullen we wel later voelen. Na een snelle lunch stapten we door naar de volgende activiteit. Paintball, in 31 graden met een overall en masker.

We werden opgesplitst in 4 groepen (The Mechanics / the Blues/ the Pixcels/ The Woodlands). Enkele duels en 8.400 verfkogels later kwam er een einde aan het spel.

Na een zeer vermoeiende dag aten we onder de sterrenhemel ons avondeten. Daarna snel in ons bedje want morgen moeten we nog vroeger opstaan dan gewoonlijk!

Groetjes De Hongaarse trekkers

Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, staande mensen en waterpartij

Dag 9: 26/08/2022

Vandaag zijn we vroeg opgestaan om naar het hartje van Hongarije af te zakken, Buda-fcking-pest (souvenirwinkeltje dat in de smaak viel bij velen).In de voormiddag hebben we het ware toeristenleven beleefd. We kregen een interessante rondleiding doorheen Pest, het moderne gedeelte van de stad, gegeven door de enthousiaste gidsen Louis en Yarne. We hebben het op twee na grootste parlementsgebouw van de wereld bezocht en een choquerend verhaal te horen gekregen over de Holocaust waar we allemaal eventjes stil van werden.

In de namiddag mocht iedereen in groepjes de stad verder verkennen. Sommigen waren geïnteresseerd in de cultuur, anderen in de McDonald’s, KFC, BurgerKing,…

‘s Avonds keerden we overladen van de souvenirs terug naar ons Jeka huisje. Omdat het zo warm was, namen we eerst nog vlug een duikje in de Donau om fris te beginnen aan het afscheidsfeestje. In thema zwart-wit was de avond super LIT. Na enkele boterhammen gesmeerd te hebben en het gras enkele keren gemaaid te hebben #insidejoke (dansmoves van de oude garde), kroop iedereen heel voldaan in zijn bedje.

Groetjes De Hongaarse Trekkers

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, monument en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 8 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, monument en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, staande mensen en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, monument en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 13 mensen, monument en buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en staande mensen
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en binnen

Dag 10: 27/08/2022
Vandaag zou een speciale dag worden! De dag begon al goed toen we voor het eerst eens mochten uitslapen! Het was eigenlijk al te laat om te ontbijten, maar te vroeg voor een lunch. Het weer zat mee, dus was er maar één fantastische oplossing… EEN BRUNCH🥰

  • eitjes (gebakken en gekookt) 🍳
  • ijsjes (jawel… je leest het goed) 🍦
  • yoghurt
  • cornflakes
  • frisse watermeloen 🍉
  • thee, koffie, chocomelk

Eens onze magen gevuld waren en onze rugzakken gemaakt waren, vertrokken we naar Visegrád.
‘An der schönen blauen Donau’ stonden er 22 sups en een aantal kano’s ons op te wachten. We genoten van de prachtige uitzichten en ontelbaar vele verfrissende duiken in deze mooie rivier. Na nog wat zonnen, aten we ons avondmaal om daarna terug te keren naar ons Jeka huisje… Of dat dachten we toch!


De bus reed het huisje voorbij en zette ons af op een voor ons niet onbekende plek…
!BOEDAPEST!
Aangezien het vuurwerk voor de nationale feestdag enkele dagen werd uitgesteld, konden wij deze avond deze unieke ervaring meemaken!🤩 Boedapest had nog nooit zo veel blauw met oranje sjaaltjes zien lopen! (We werden nogal raar bekeken…🤪) En wat voor een vuurwerk was me dat zeg! Iedereen genoot zichtbaar van het adembenemende lichtspektakel (zowel drones als vuurwerk)! Sommigen moesten zelfs even een traantje wegpinken. Een avond om NOOIT MEER te vergeten!!


Heel veel dank ook aan onze Hongaarse buschauffeur om ons nog naar Boedapest en terug te voeren!🚌


(Terwijl dit berichtje getypt wordt, is het opvallend stil in de bus… ik denk dat dit een fantastische afsluiter was van een meer dan geslaagde trektocht!💚)


Heeeeeeel veel groetjes, de Hongaarse trekkers