Dagboek Klein Kamp 2022

Published by Ines D'Hose on

[Dag 1 – Leeuwkes]

Hallo allemaal Na een vlotte busrit naar Genk en het uitladen van de bus, maakten we de bedden op en pakten we onze rugzakken uit. Vervolgens aten we onze buikjes rond met een lunchpakket. We speelden een hele boel spelletjes. Daarna kwamen we meer te weten over de Aliens en hun opzet en repeteerden we het kamplied. Na overheerlijke balletjes in tomatensaus speelden we nog een spel en kropen we onze slaapzak in voor de rest van een spetterend kamp.

[Dag 2 – Sloebers]

Vandaag werden we gewekt door de leiding om 8u. Als eerste activiteit stond de ochtendgymnastiek van de leeuwkes op de planning. Nadien was het tijd voor een quickwash en konden we onze voeten onder tafel steken voor een lekker ontbijt. Vervolgens vonden de routinetaken plaats zoals de karweien, opening en inspectie. Vandaag was het bij alle bannen vuile dag. De leeuwkes en sloebers starten in de voormiddag met een verfspel, de jongknapen moesten proberen om delen van de wereld en zijn inwoners te verzamelen. Na deze speelse voormiddag was het weer al tijd voor de voetjes onder tafel te schuiven en maakte de keuken lekkere blinde vinken met aardappelen en appelmoes. Om van dit alles te bekomen werd er een kleine platte rust ingelast 😊. In de namiddag vonden de iets vuilere spelletjes plaats, maar iedereen werd vers gewassen en gestreken 😉 ! Om de dag af te sluiten werden er briefjes geschreven en kleine gezelschapspelletjes gespeeld. Hieronder vinden jullie enkele foto’s terug van deze onvergetelijke dag!

[Dag 3 – Vrijvendel]

Goedemorgen party people! Vandaag krijgen jullie het verslag van een dagje met het vrijvendel. De ochtend begon goed. We werden meteen wakker door de ochtendgymnastiek van de sloeberleiding. Daarna werden we verwend door een verwenontbijtje van de keuken met peperkoek, speculooskes, gebakken eitjes, gekookte eitjes, (rauwe eitjes )… Onze buikjes waren goed gevuld. Daarna begonnen we zoals goede zielen aan het schillen van de wortels. Na dit harde werk begonnen we aan het grote praline-spel! Na vele keren proeven kwamen we erachter dat elke praline hazelnootsmaak was 🙂Bij de jongknapen kwamen de pinguins van Madagascar op bezoek en bij de leeuwkes gingen ze op tocht. Deze middag aten we schnitzels met gebakken patatjes en worteltjes! Dit was ondertussen al maaltijd 3, en er komen er nog veel 🙂In de namiddag speelden we een bondsspel. Dit betekende dat we met de hele KSA samen hebben gespeeld. De kinderen werden in 8 groepen verdeeld. Het was het grote Mario Kart spel. Ze moesten Mario helpen om zoveel mogelijk toertjes te rijden. Groep Waluigi heeft gewonnen!! Na deze intensieve namiddag was het tijd voor wat rust. De proost kwam langs voor een bezinning waar we eventjes stilstonden bij de mooie momenten op kamp. Dan was het tijd voor maaltijd 4 joepiii!! Lekkere wraps! Na het avondeten gingen wij met het vrijvendel naar de zonsondergang kijken. Waar we fameuze obstakels hebben moeten voor doorstaan. Maar het was het allemaal waard! Waaaaant dan was het tijd voor maaltijd 5: chocoladefondue!!! JammieeDe jongknapen deden een mini fuif met genderswitch. De leeuwkes deden een coole quiz en de sloebers een kei tof sluipspel. Zo eindigde deze derde dag. Morgen gaan we op daguitstap! Dusss zin in! Tot morgen, Slaapwel!

[Dag 4 – Jongknapen]

Bikini, speedoslip, duikbril, zwembandjes, uitgelaten kinderen,… De trefwoorden die je nodig hebt om op deze meer regenachtige dag een onvergetelijke daguitstap te beleven. Na een lekker ontbijt en het uitvoeren van verschillende karweien trokken we naar Maaseik. Daar werden we namelijk om 13:30 verwacht voor een fijne zwempartij in het zwembad ‘Aquadroom’. Na drie uren de beste zwemslagen uit hun lijf gezwommen te hebben en ontelbare keren de zwarte en gele buis uitgetest te hebben, smaakte een grote portie spaghetti in de avond des te meer. De Leeuwkes sloten tot slot deze vermoeiende dag af met het sprookje van ‘Hans en Grietje’, de Sloebers lieten hun hersencellen nog eens goed kraken tijdens een quiz en voor de Jongknapen stonden er slaapzakspelletjes op de planning. Vol spanning kijken we uit naar de volgende dag. Slaapwel!!!

[Dag 5 – keuken]

Hallo allemaal! We weten dat jullie al 4 dagen naar ons verhaaltje snakken. We hebben in de keuken deze week al heel wat afgebakken. Van hamburgers tot wraps en spek met rode kool. Het eten is hier beter dan op school. Wat hebben wij die maagjes hier al goed gevuld, er wordt hier wel wat afgesmuld! De schnitzels vielen ook heel goed in de smaak, het was hier iedere maaltijd al zeker raak! Breng zondag jullie stoeltje, beker en goed humeur zeker mee, nu gaan wij ons verder focussen op het eten van jullie kadee. Met vriendelijke groe(n)ten! De keukenploeg

[Dag 6 – volwassen begeleider]

Ook ik als volwassen begeleider ben op dit klein kamp van de partij en amai wat zijn de kinderen op dit kamp echt reuzeblij! Deze ochtend organiseerde het Vrij Vendel de ochtendgymnastiek, al miste er bij velen de nodige ritmiek! 🙈 Daarna was het dansjes en liedjes oefenen want het kampvuur kwam dichterbij, gelukkig maakte de keuken macaroni met broccoli erbij! Na de platte rust vlogen ze er allen terug in en maakte onze leiding het de kindjes naar hun zin! Fricandon met kriekjes kregen ze rond 18 uur, want we moesten op tijd klaar zijn voor het supergezellige kampvuur! Nog een sapje en een ijsje in de vorm van een raket, daarna konden we allen een laatste keer slapen in ons eigen ruimtebed! Wij verwachten jullie morgen met een hopelijk frisse kop en maken ook de laatste kampdag echt fantastisch top! 😉 Jonas