[Dagboek Klein Kamp 2021 – Dag 5]

Gepubliceerd door Sebastiaan De Bruyne op

Klokslag 8u ’s ochtends kwamen de kindjes tot leven. Ze werden gewekt door het vrij vendel met leuke muziek, waarna de ochtendgymnastiek volgde.

We werden verrast met een overheerlijk verwenontbijt door de kookouders. ’Leidster, mogen we nog een keer aanschuiven?’ Deze vraag hebben we veel gehoord. Na ons buikje goed vol te hebben gegeten deden we onze karweien. We deden onze themakledij aan en maakten ons klaar voor de opening. In de voormiddag speelden de Leeuwkes een één tegen allen spel waarbij ze ticketjes moesten verzamelen om ’s avonds binnen te mogen op het pyjamafeestje. De Sloebers speelden een spel rond de 7-kamp. Iedereen deed zijn uiterste best en ze slaagden er allemaal in om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Bij de Jongknapen ging het spel over ‘ter land, ter zee en in de lucht’ met zelfgemaakte vliegtuigjes, waterballonnen en auto’s op afstandsbediening.

Na de platte rust was het bondspel van het vrij vendel aangebroken. We speelden een leventjes spel met maar liefst 8 groepen. We moesten volgens een raster de spullen van bondsleider Jarno terugvinden. We sloten de namiddag af met een rustige bezinning met Proost Frans en Jan. Na de overheerlijke hamburgers als avondeten begon het feestje voor de Leeuwkes en de Jongknapen. Bij de Sloebers was het een rustige avond waarin ze zich konden douchen.

We kropen allemaal op tijd in ons bed zodat we morgen alles kunnen geven op het kampvuur! Morgen is onze laatste volledige kampdag. Wat is het voorbij gevlogen!

Categorieën: Geen categorie