Dag 1

Gepubliceerd door Sebastiaan De Bruyne op

Er waren eens 98 kindertjes en 21 leiding die na een ellenlange, maar toch gezellige busrit aankwamen aan het heem ‘Pexhof’.

Ze mochten meteen hun lunchpakket verorberen in de brandende zon. Gelukkig waren ze allemaal voorzien van een petje of werden ze ingesmeerd door de leiding.

Nadat het middagmaal verdwenen was in de hongerige buikjes, was het tijd om de bedden op te maken. Wat. Een. Gedoe?! Uiteindelijk had iedereen een plaatsje en voelden ze hun al snel thuis.

Fwieeeet, fwieeeet, fwieeeet, fwieeeet: 4 keer fluiten = verzamelen! Tijd voor het bondspel, voorbereid door de Sloeberleiding. Het was de bedoeling dat de bladzijden van in het sprookjesboek gevonden werden op een plattegrond. Door leventjes te verzamelen en een andere groep uit te dagen konden ze gokken op het raster.

Hierna zongen we voor het eerst ons kamplied! Joepieeee, zo’n leuk liedje zeg! Snel was het alweer tijd om te eten. De keuken had maar liefst een driegangenmenu voorbereid: groene groentensoep, balletjes in tomatensaus en als afsluiter een lekkere appelsien.

De Leeuwkes kregen uiteindelijk nog een verhaaltje voorgelezen, de sloebers speelden een spel rond het uitzoeken waar leider Robin zich bevond en de Jongknapen kregen een quiz voorgeschoteld.

Het zingen van het avondlied stond als laatste op het programma. Daarna werden de tanden gepoetst en werd de pyjama aangedaan. Klaar om te slapen! ~ Oogjes toe en snaveltjes dicht ~

Slaperige groetjes!


 

Categorieën: Dagboek