Dagboek

Hieronder vind je het dagboek van onze leden op trektocht in Tsjechië.
We doen ons best om iedere dag iets van ons te laten horen, maar vergeet niet: het is
vakantie voor iedereen. 🙂

DAG ACHT : Voor een rotsje groot of klein, moet je hier in Tsjechië zijn

Eindelijk nog eens uitslapen!! Daaronder mag je verstaan, tot acht uur in ons bedje liggen. Even vermelden dat het echt wel aangename bedden zijn. Om nog meer in detail te treden: sommigen slapen in stapelbedden, anderen slapen in een gewoon bed. De matras is voorzien van een blauwe plastic matrasovertrek en ziet er op het eerste zicht soft uit. Niets is echter minder waar! Hier in Tsjechië hebben ze verstand van matrassen, het zijn zo van die goede harde!! Echt zeer aangenaam! Ok, maar dan nu to the point!

Om 10 uur moesten we ons begeven naar de brug. Daar wachtte ons een knappe sportinstructeur op. Na een kwartiertje wandelen, kwamen we aan aan klimvriendelijke rotsen :). In het begin was het wat eng, maar sneller dan gedacht raakten we vertrouwd met het klimtouw en de rots. We werden zeer goed beveiligd waardoor er eigenlijk niets kon mislopen. Het was een zeer leuke en voor sommigen (lees: Noah Van Onacker (heeft enorme hoogtevrees)) grensverleggende activiteit.

In de namiddag deden we het wat rustiger aan. De zon scheen op volle toeren en dat mochten we niet zomaar voorbij laten gaan! Tijd om aan de summerbody te werken!!!! Echt vakantiegevoel!

Hopelijk gaat alles aan het thuisfront even goed als hier!

P1020214 - Copy P1020247 P1020264 P1020387 P1020495

 

 


DAG ZEVEN : Tep Faktor

Goeiemorgen morgen, goeiedag! Blij dat ik op trektocht wezen mag!
Na ons gezellig ontbijt en een korte busrit volgde een ongelooflijk leuke en vernieuwende activiteit. Zoals je in de titel al kan lezen gingen we naar Tep Faktor!
En ik hoor iedereen al denken, wat is me dat?
Tep Faktor is een oude fabriek waar een twintigtal groepsopdrachten en spelen zijn in ondergebracht. Handigheid, kracht, intelligentie en geduld waren alvast enkele broodnodige eigenschappen om op het einde van het spel de schatkist te kunnen openen. Laat vooral de foto’s spreken bij deze zeer boeiende activiteit!
De namiddag werd daarna gevuld met een zwempartij in het mooie “Slapy” stuwmeer.
Een echte aanrader voor natuurliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van ijsjes. 😉
Na alweer een drukke dag sloten we af met een rustige bezinning.
Maar trektocht zou trektocht niet zijn, moest er geen vleugje avontuur in gezeten hebben, want de bezinning werd namelijk gehouden aan de rand van een oude steengroeve.
Een mystieke plaats vlak achter ons huisje!

Wat ons betreft blijft deze Tsjechische droom nog een maand duren!
Tot morgen!

5 P1020154 P1020155 P1020158autokemp_slapy_skalice P1020194 P1020202


DAG ZES : PAIN(t)BALL!

KUKELEKUUU!!! Acht uur en daar ging alweer de wekker.
Niet zomaar een wekker, maar een live dj-set van DJ Robie!
Goed wakker geschud door de beats, zat iedereen fris aan de ontbijttafel.
Er volgde een reuze spannend spel, waarbij iedereen moest trachten te ontsnappen uit ons mooie Tsjechische huis.
De spanning en sensatie ging in de namiddag gewoon door, want na een korte verplaatsing naar Beroun, kreeg iedereen een luchtdruk pistool en wat verfkogeltjes toegestopt, waarmee we lekker op elkaar mochten knallen! 4 wedstrijdjes tenenkrullende paintball, waarvan eentje “leiding vs leden” werd. Al snel werd duidelijk dat onze leidingsploeg de beter ploeg was, want het werd 16 tegen 0 .
We sloten de dag af met een heerlijk avondmaal en enkele gezelschapsspelletjes.
We beleefden hier echt al de tijd van ons leven
En de tijd vliegt als je je amuseert.
Want binnen 4 dagen eindigt ons avontuur alweer.
1 ding is zeker, de dagen die nog volgens worden onvergetelijk!

Spi dobře a uvidíme se zítra !
(slaapwel en tot morgen)

P1020140 P1020149


DAG VIJF : De gouden stad!

Vandaag gingen we met de trein naar Praag. Wisten jullie trouwens dat het treinstationnetje maar 7 minuutjes van ons Jeka-huisje verwijderd is? Als we de boekskes, encyclopedieën en wikipediapagina’s moeten geloven, dan is Praag de mooiste Europese hoofdstad. Als kritische padvinders namen we de proef op de som en doorkruisten we de Praagse stad. Robrecht nam de rol als gids op zich en bracht ons veel funfacts bij. Van Fluwelen Revolutie tot Joods kerkhof en gebouwen in barokstijl,… werkelijk alles kregen we te horen! Om al die kennis te verwerken werden we vrijgelaten om op eigen houtje de stad te verkennen. De Tsjechische Kronen vlogen bij velen de deur uit! Ondanks dat de dag met regen begon, keerden we onder een stralende zonnehemel terug naar onze thuisbasis.

Het avondeten was nog niet goed en wel verteerd of we werden al samen gefloten voor een breinbrekende quiz. De teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleken de hersenen van team 4 het fitst. In het winnende team zaten: Benjamin, Eva, Bieke, Soetkin, Jarno, Robin en Lien! Alé, ze waren beter …. (thuisgebleven! (n.v.d.r))

We kijken al uit naar morgen!

P1020128 P1020045 P1020044P1020034 P1020009

 


DAG VIER : “Doet ou stapskoen’n oun”

Reeds om 6:30u. hoorden we het gerinkel van de wekker. Het enige wat we te horen kregen was dat we ons uniform en onze stapschoenen moesten aandoen. Na een busrit van een dikke twee uur kwamen we aan op bestemming X. Daar begonnen we te wandelen en voor we het goed en wel beseften, waren we bezig aan de klim naar de top van het České Švýcarsko, ook wel het Boheems Zwitserland genoemd (mooiste natuurpark van Tsjechië). We bewandelden prachtige bergpaadjes en het uitzicht was adembenemend! Op de top wachtte ons ’s werelds grootste natuurlijke zandsteenboog! Wauw! Na ons middagmaal, wat brood met smeerkaas en/of varkensgebraad was, zetten we onze tocht verder. Een toffe verrassing die het wandelen wat afwisselde, was een boottochtje op de Kamenice. Met z’n 31 zaten we in een groene gondelboot! Super gezellig!

De bustocht terug verliep heel rustig. Ieders oogleden werden plots zo zwaar als lood! We konden gewoon niet anders dan even slapen. Steak met patatjes en groenten vulden onze magen geen minuut te vroeg. Na al dat gewandel zou een mens al eens uitgehongerd durven zijn.

Als afsluiter van de dag moest iedereen zich zo marginaal mogelijk verkleden om daarna een potje bingo te spelen! Onze lachspieren werden grondig getraind!

Ook nog even melden dat we de leiding die moet studeren of werken heel hard missen! Veel succes daar!

P1010819 P1010825 P1010830 P1010908 P1010940 P1010943 P1010996

 

 


DAG DRIE: “Hoogtegrenzen verleggen!”

Ochtendstond heeft goud in de mond. Vol energie stonden we extra vroeg op om te vertrekken naar onze eerste activiteit. Na een bewogen trein- en metrorit kwamen we aan in Praag. Daar wachtte een spectaculair touwenparcours op ons. We oefenden eerst op een lager parcours en mochten daarna de hoogte in! Dit alles onder een stralend zonnetje! Na een gezellige picknick in het park vertrokken we richting een volgend avontuur. (wow, 2 avonturen in 1 dag!) Iedereen werd dolenthousiast bij het zien van de “te gekke” rodelbaan! Een soort glijbaan voor volwassenen kan je dat noemen.  Na een lange, maar schitterende dag, trokken we terug opnieuw richting thuishaven, Srbsko. We kunnen nu al dromen van de gekke dingen die we morgen zullen doen. Blijven we dan wel met beide voeten op de grond?

Zitra! (tot morgen)

P1010756P1010764 P1010767 P1010770


DAG TWEE: De eerste ‘echte’ dag!

We konden vandaag voor het eerst ons uitzicht in Tsjechië bewonderen. In de voormiddag speelden we samen gezelschapsspelletjes en genoten we van het warme weer. Na een overheerlijk middagmaal, trokken we naar het dorpje. Op een originele manier leerden we de omgeving kennen. Een spel waarbij we telkens de 1000 zonnenstoel moesten vinden, zorgde daarvoor. Achteraf namen we een verfrissende duik in de Berounka, een rivier die op 10 minuutjes van ons huisje ligt. Om de dag af te sluiten, speelden we met de hele groep het spel ‘Weerwolven’. Morgen gaan de eerste activiteiten van start!!!

P1010637P1010688P1010647


EERSTE DAG: “We zijn ermee weg, vaarwel goodbye!”

Na een extra lange, maar heel gezellige busrit zijn we allemaal kerngezond aangekomen in het Tsjechische dorpje Srbsko! Het huisje zag er op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk uit, maar nu we allemaal geïnstalleerd zijn en de KSA-gezelligheid is ingetreden, kan de sfeer niet meer stuk! Wij zien het hier alleszins zitten! Laat het avontuur maar beginnen!

Mis ons niet te hard en mama maak u geen zorgen, we hebben hier absoluut geen tijd om kattenkwaad uit te halen :)!

IMG_0703