Hernieuwers

De Hernieuwers dragen een zwarte fluitkoord. Net zoals de Leiding want na de Aspiranten wordt elke 17-plusser automatisch lid van de Hernieuwerban, dus ook de Leid(st)ers. Je kiest er bewust voor om in de Leiding te gaan maar ook Hernieuwer word je bewust. Aspiranten en Leid(st)ers die niet de tijd of de behoefte hebben om alle extra inzet die het leiding geven vraagt, te investeren, kiezen immers bewust om niet (meer) in de Leiding te gaan en worden Hernieuwers.

Hernieuwers hebben toch ook verantwoordelijkheden. Maar bovenal amuseren zij zich nog graag op zondagmiddag! Nu denkt u waarschijnlijk: “Alsof die Hernieuwers nog gaan meedoen met een spel?” Wel, u hebt ongelijk! Ook zij doen wel nog eens een bosspel, dorpsspel, pleinspel… En vaak zijn zij de actiefste deelnemers en de slechtste verliezers! Speciale activiteiten voor onze oudste leden zijn bijvoorbeeld een Hernieuwerweekend, kabelbaanweekend (3-daagse cursus), een heuse dropping, …

Sedert reeds 4 jaar organiseren zij ook een fakkeltocht en streekbierenavond aan onze lokalen, deze activiteit staat ondertussen bij vele mensen bekend als de meest gezellige winteravond. Dit evenement vindt meestal eind februari plaats.

11889405_914490815288437_1771869006835776148_n

Hernieuwerlied (Melodie: Wij zijn bereid)

Trouw aan elkaar,
Hernieuwer staat klaar!
Wees nu sterk vereend achter onze vaan,
Deze broederband zal nooit vergaan.

(ref.) Eén groep die eensgezind de vrijheid mint!

Schoon schuimt de pint,
drinkt nu gezwind.
Zit nu allen rond het knetterend vuur
dat ons herten warmt tot het ochtenduur

De vlag geheist,
Vlaand’ren herrijst!
Eigen bodem, eigen recht
Deze oude strijd wordt dra beslecht

Steun bij elkaar,
Doorheen elk jaar.
Herten jong, idealen groot
Een hernieuwen blijft men tot de dood!